Săptămâna aceasta, Direcția de Sănătate Publică Buzău a luat noi decizii de suspendare a unor cursuri, din cauza cazurilor de gripă confirmate în mai multe colectivități școlare din municipiul Buzău.

Pe lista D.S.P. se află o grupă mică de la Grădinița cu Program Prelungit nr. 4, o clasă de-a VI-a de la Colegiul Național ”B.P. Hasdeu” și o clasă de a VII-a de la Colegiul Național “Mihai Eminescu”. În plus, în premieră, s-a luat hotărârea închiderii unei grădinițe private din orașul Buzău, după ce a fost semnalat un absenteism ridicat, tot pe fondul îmbolnăvirilor cu virusul gripal. Suspendările sunt valabile pe o perioadă de trei zile.

În urmă cu o lună, Ministerul Educației a transmis o notă către toate unitățile de învățământ, cu privire la măsurile preventive impuse în contextul epidemiei de gripă:

 1. Realizarea zilnică a triajului elevilor de către personalul medical din unitățile de învățământ la începutul fiecărui schimb.
 2. În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda.
 3. În cazul absenței timp de trei zile, consecutiv, a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.
 4. Realizarea dezinfecției unității de învățământ.
 5. Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile, obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.
 6. Pentru toți copiii și elevii se vor asigura toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă. Se vor asigura obligatoriu apă și săpun în unitățile de învățământ, iar cadrele didactice se vor asigura de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă:
 • Spălarea pe mâini ori de câte ori este cazul (înainte și după masă, după folosirea toaletei, la venirea acasă etc.)
 • Spălarea sub jet puternic de apă a fructelor și legumelor
 • Consumul de apă doar din surse sigure/autorizate
 1. Amânarea, pe cât posibil, a manifestărilor sportive, culturale etc., pentru a preveni aglomerarea și pentru limitarea transmiterii infecțiilor respiratorii.
 2. Revenirea în colectivitate a copiilor se va realiza obligatoriu cu adeverință medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here