01_vanator_impuscat_3616a468deUn bărbat de 45 de ani, din oraşul Nehoiu, este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de braconaj cinegetic. El a fost depistat la scurt timp după ce a omorât un cerb, cu o puşcă cu lunetă, pe un fond de vânătoare de pe raza comunelor Siriu şi Gura Teghii. Reprezentanţii silvici au apreciat valoarea prejudiciului la suma de 12.000 euro.
În cadrul unor verificări efectuate de poliţiştii Biroului Arme Explozivi Substanţe Periculoase şi Poliţiei oraş Nehoiu, împreună cu reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Siriu, în fondurile de vânătoare de pe raza localităţii Siriu, a fost depistat braconierul de 45 de ani, posesor legal de arme de vânătoare care avea asupra sa o armă de vânătoare cu glonţ, pe care avea ataşată lunetă, precum şi cantitatea de şase cartuşe cu glonţ. În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că bărbatul împuşcase în perioada interzisă un exemplar de cerb, care a fost găsit pe fondul de vânătoare 34 Păltiniş – Caşoca.
Procedându-se la cântarirea animalului braconat s-a stabilit că acesta are o greutate de 240 kg, exemplarul fiind predat gestionarului fondului de vânătoare. Arma şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În urma probatoriului administrat, Parchetul de pe lângă Judecătoria Pătârlagele a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de bărbatul de 45 de ani sub aspectul comiterii infracţiunii de „braconaj cinegetic”, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 30 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here