Un transport de porci care ar fi trebuit să ajungă în comuna buzoiană Costești a fost oprit, luni seară, de autoritățile din Vrancea.

Potrivit monitoruldevrancea.ro, porcii erau aduși de la o fermă din Râmnicu Sărat și, conform documentelor, trebuiau să ajungă la șapte persoane din Costești, Buzău. Șoferul nu a respectat însă traseul și ar fi spus că porcii urmau să fie livrați în Suceava.

Bărbatul  a fost amendat cu 1500 lei de inspectorii Direcției Sanitar Veterinare. Cei 35 de porci, cu o greutate medie de 100 kilograme, erau transportați cu o mașină neautorizată sanitar veterinar pentru transportul de animale. De asemenea, nu exista avizul interjudețean, iar traseul din documente nu fusese respectat de șofer.

În urma verificărilor a fost dipusă sancționarea contravențională a șoferului cu 1500 lei iar animalele au fost duse la Costești, unde vor fi ținute sub observație și examinate de medicul veterinar zonal. Ancheta este în derulare, urmând a se dispune măsurile legale de sancționare contravențională, incinerare sau sacrificare în abatoare, a precizat directorul DSVSA Vrancea, Necula Botezatu.

De menționat că șoferul a fost depistat în urma instituirii unor măsuri suplimentare de către autoritățile județene pentru a preveni apariția unor focare de pestă porcină africană. Una dintre măsuri a fost de instituire a unor puncte temporare de control în trafic în localitățile limitrofe cu județele unde există focare de PPA, respectiv Buzău, Brăila, Galați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here