Palmares impresionant al elevilor care s-au pregătit pentru Olimpiadele Naționale la Matematică și la Fizică în centrele de performanță Hai la Olimpiadă! din Buzău: o medalie de aur, două de argint și cinci de bronz.

La Olimpiada Națională de Matematică, Andreea Nica (clasa a X-a) a obținut medalia de argint, în timp ce Cătălin Dumitru (clasa a IX-a) a câștigat medalia de bronz. Cristian Ardeleanu (clasa a VI-a) a reușit performanța să câștige medalia de aur la Olimpiada Națională de Fizică, iar Andrei Ștefan Mărunțiș (clasa a VII-a) a obținut medalia de argint. Ambii elevi au primit, totodată, și câte o mențiune din partea Ministerului Educației.

Elevii care s-au pregătit pentru Olimpiada Națională la Fizică în centrele de performanță Hai la Olimpiadă! din Buzău au mai câștigat și patru medalii de bronz. Medaliile au fost obținute de Mihai Vasile (clasa VIII-a), Otilia Elena Moise (clasa a IX-a), Mihaela Mihaiu (clasa a X-a) și de Carmen Mocanu (clasa a X-a). Pentru rezultatele deosebite obținute la faza națională a Olimpiadei de Fizică, Mircea Bejan (clasa a XI-a), Vasile Cristian Bourceanu (clasa a XI-a), Gabriel Răzvan Iordache (clasa a VI-a) și Eduard Florin Burlacu (clasa a VII-a) au primit câte o mențiune de onoare din partea Societății Române de Fizică (SRF).

Hai la Olimpiadă! este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012, în cadrul căruia sunt susținuți elevii și profesorii care îi pregătesc să facă performanță la Matematică, Informatică și Fizică. Din 2014, BCR a devenit partener al programului, sprijinind centrele de performanță și cele mai importante concursuri pentru elevi. În prezent, funcționează paisprezece centre de performanță Hai la Olimpiadă!, în șapte județe din țară. În anul școlar 2015-2016, 1.882 de elevi s-au pregătit săptămânal în centrele de performanță din București, Constanța, Buzău, Iași, Brașov, Cluj și Timișoara, sub îndrumarea a 154 de profesori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here