Luni, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, și directorul Agenției de Dezvoltare Regională Sud Est, Luminița Mihailov, au semnat contractul de finanțare pentru reabilitarea tronsonului de drum din DJ 203K, limita cu județul Brăila – Vadu Pașii, lucrări plătite din fonduri europene ce au un termen de execuție de 62 de luni. Proiectul, în valoare de aproape 28 de milioane de euro ce va face posibilă refacerea a circa 40 de kilometri de drum județean de o importanță majoră pentru Buzău.

„Eu cred că este un lucru important că am semnat pentru acest drum și vă asigur că nu va fi singurul pe care îl vom reabilita, fie că o vom face din bani europeni, fie din fonduri proprii. Nu este puțin lucru că am reușit să aducem la Buzău 30 de milioane de euro, iar eu sunt convins că, în viitorul apropiat, vom atrage până la 40-45 de milioane pe diferite proiecte de importanță majoră pentru județul Buzău”, a declarat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Faza următoare semnării contractului este cea de organizare a licitației pentru proiectare și execuție, demers care ar putea dura în jur de șase luni, după care vor putea începe lucrările propriu-zise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here