Autoritățile din sănătate anunță creșterea numărului de cazuri Covid-19, la nivelul județului Buzău, după confirmarea a încă patru pacienți cu coronavirus. Este vorba despre un bebeluș și trei adulți. Mai jos aveți informarea oficială, care conține și cele șapte cazuri din rândul personalului medical și non-medical, despre care Jurnalul de Buzău a relatat aseară.

„Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în data de 17 mai 2020, în județul Buzău au mai fost confirmate 11 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 123.

7 cazuri provin din rândul personalului sanitar din Secția Medicală a Spitalului Judeețan de Urgență Buzău, depistate în urma anchetei epidemiologice deschisă în data de 16 mai 2020.
Cazul 113: pacient de sex masculin, în vârstă de 43 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.
Cazul 114: pacient sex feminin, în vârstă de 51 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.
Cazul 115: pacient sex feminin, în vârstă de 56 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.
Cazul 116: pacient sex feminin, în vârstă de 47 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.
Cazul 117: pacient sex feminin, în vârstă de 45 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.
Cazul 118: pacient sex feminin, în vârstă de 45 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.
Cazul 119: pacient sex feminin, în vârstă de 32 de ani, personal medical- Secția Medicală, asimptomatic.
*** Tratamentul și supravegherea personalului medical se va face prin Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău.
(Facem mențiunea că nu este vorba despre noi îmbolnăviri, cazurile au fost mediatizate de către conducerea Spitalului Județean Buzău, în cursul serii trecute).

Cazul 120: pacient sex masculin, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Buzău, pacient cronic, a prezentat simptomatologie.
Cazul 121: pacient sex feminin, în vârstă de 19 ani, din Râmnicelu, internată la UPU, în izolator, împreună cu copilul în vârstă de 29 de zile.
Cazul 122: pacient în vârstă de 29 de zile, copilul pacientei nr. 121, a prezentat simptome specifice Coronavirusului.
Cazul 123: pacient de sex feminin, în vârstă de 21 de ani, din județul Buzău, internată la Secția de Boli Infecțioase, izolată în spațiul special amenajat.
• Cazurile 121 și 122 ( mama și copilul) au fost internați la Spitalul ”Victor Babeș” din București.
• Ceilalți pacienți au fost internați la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat.
• Ancheta epidemiologică este în desfășurare.” , se precizează în buletinul informativ al Prefecturii Buzău.

Reamintim că, ieri, de pe secția Medicina Internă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, au fost confirmați patru pacienți, cu comorbidități, precum și șapte cadre medicale și non-medicale: un medic, patru asistente și două infirmiere. Acest fapt a condus la închiderea secției pe o perioadă de 24 de ore, pentru o dezinfecție riguroasă. Între timp, DSP continuă ancheta epidemiologică, testând personalul medical și non-medical care a intrat în contact cu cei patru pacienți și angajați confirmați cu Covid-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here