Astăzi, autoritățile au transmis situația epidemiologică de la nivelul județului Buzău:

  • 519 de persoane se află în carantină;
  • 367 de persoane sunt izolate la domiciliu;
  • număr de cazuri confirmate, la nivelul județului Buzău: 14.

De asemenea, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru depistarea persoanelor care încalcă prevederile Ordonanțelor Militare.

„În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 361 de polițiști, 123 de jandarmi, 141 de polițiști locali și 56 de militari din cadrul MApN.

Misiunile pentru verificarea respectării măsurii de izolare la domiciliu și a prevederilor Ordonanțelor Militare au continuat și în ultimele 24 de ore. 123 de jandarmi s-au asigurat că buzoienii au înțeles pericolul la care se expun și respectă măsurile impuse de starea de urgență. În urma activităților desfășurate, au fost legitimate 50 de persoane care erau prezente în spațiul public, fiind aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 52.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare. De asemenea, jandarmii au asigurat atât transporturile care doar au tranzitat județul Buzău, precum și cele cu persoane duse către centrele de carantină instituite la nivel județean.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu polițiștii locali, au continuat activitățile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 457 de persoane și a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea regimului izolării la domiciliu, în valoare de 5.000 de lei, iar persoana în cauză a fost introdusă în carantină. Au mai fost aplicate 273 de sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de peste 500.000 de lei.” , anunță oficialii Prefecturii Buzău, într-un comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here