Cinci cazuri au fost confirmate de autorități, în ultimele 12 ore, în județul Buzău. Cu excepția unui pacient provenit din focarul din cartierul Poșta (contact al familiei extinse a pacientului 0), ceilalți diagnosticați cu coronavirus, trei minori și un adult,  sunt contacți ai unor persoane deja depistate cu Covid-19, la jumătatea acestei săptămâni.

„Astăzi, 16 mai 2020, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:
• 252 persoane se află în carantină instituționalizată;
• 219 persoane sunt în izolare la domiciliu.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 5 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului Buzău a ajuns la 104.

CAZUL 100 – pacient sex masculin, 6 luni, contact direct cu cazul 86 (bărbat 46 de ani, internat la Secția PNF a Spitalului Județean după ce a prezentat simptomatolgie, transferat apoi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat).

CAZUL 101 – pacient sex masculin, 51 ani, provine din focarul înregistrat în cartierul Poștă.

CAZUL 102 – pacient sex feminin, 38 ani, din municipiul Buzău, contact direct cu cazul 85 (bărbat 44 de ani, internat la Secția PNF a Spitalului Județean, transferat apoi la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat).

CAZUL 103 – pacient sex masculin, 7 ani, din municipiul Buzău, contact direct cu cazul 85.

Cazul 104 – pacient sex feminin, 15 ani, din municipiul Buzău, contact direct cu cazul 85.

Toți pacienții sunt asimptomatici și au fost internați la Spitalul Municipal Ramnicu Sărat. Ancheta epidemiologică va stabili toți contacții direcți ai acestora.” , se menționează într-un buletin informativ emis de Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here