„La data de 08.05.2020 pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat au fost înregistrate trei cauze penale , fiecare având ca obiect comiterea infracțiunilor de “Zădărnicirea combaterii bolilor” , prev. de art. 352 al. 2 C.p. și “Omisiunea declarării unor informații”, prev. de art. 3521 C.p. .

În fapt, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Râmnicelu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în după amiaza zilei de 07.05.2020 un număr de șase persoane majore domiciliate la trei adrese distincte de pe raza com. Râmnicelu jud. Buzău, contacți ai unei persoane infectate cu COVID-19 , la solicitarea cadrelor medicale din cadrul D.S.P. Buzău au refuzat să se supună testării și examinării medicale pentru a se stabili dacă sunt la rândul lor infectate cu COVID-19. În aceeași împrejurare, persoanele menționate au refuzat să divulge cadrelor medicale date cu privire la persoanele cu care au intrat în contact.

Cercetările în cauză vor fi efectuate cu celeritate de organele de poliție , sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Sărat.

Precizăm că activitățile efectuate în timpul urmăririi penale  sunt reglementate  de Codul de procedură penală și au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale precum și a principului prezumției de nevinovăție.” , se arată într-un comunicat de presă, emis astăzi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here