Autoritățile buzoiene din sănătate anunță un număr record de persoane depistate pozitiv, la testele pentru Covid-19, în județul Buzău. Potrivit DSP, 19 buzoieni au fost diagnosticați cu coronavirus, în ultimele 24 de ore.

Iată informarea oficială, transmisă de Prefectura Buzău:

„Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în județul Buzău au mai fost confirmate 19 cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul județului a ajuns la 253.

CAZUL 235: pacient sex masculin, 72 de ani, simptomatic, internat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Buzău, transferat la Secția Boli Infecțioase a SJU Buzău (izolat).

CAZUL 236: pacient sex masculin, 50 de ani, simptomatic, contact direct cu cazul nr. 230 (cazul 230 – pacient sex feminin, 42 ani, pacient oncologic, testată și depistată într-o clinică particulară din București).

CAZUL 237: pacient sex masculin, 62 de ani, simptomatic, din municipiul Buzău.

CAZUL 238: pacient sex masculin, 32 de ani, simptomatic, cu domiciliul în județul Brăila și cu locuință în municipiul Buzău.

CAZUL 239: pacient sex feminin, 79 de ani, simptomatică, internată la Secția PNF a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată).

CAZUL 240: pacient sex masculin, 55 de ani, simptomatic, testat și depistat la un laborator privat de analize din Buzău, angajat al unei fabrici din municipiul Buzău. În urma anchetei epidemiologice, DSP a identificat 3 contacți direcți, care au fost izolați la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile. De asemenea, DSP a stabilit ca activitatea fabricii să nu fie suspendată, urmând ca starea de sănătate a angajaților să fie monitorizată zilnic și, în cazul în care apar simptome în cazul vreunui angajat, autoritățile sanitare vor fi informate. În cursul zilei de astăzi, s-a realizat o dezinfecției a fabricii și, în continuare, se vor lua măsuri sporite de dezinfecție a spațiilor și se va menține triajul epidemiologic zilnic pentru personalul care își desfășoară activitatea în fabrică.

CAZUL 241: pacient sex feminin, 55 de ani, simptomatică, personal auxiliar în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

CAZUL 242: pacient sex masculin, 52 de ani, din Râmnicu Sărat.

CAZUL 243: pacient sex feminin, 45 de ani, internată la Secția PNF a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată).

CAZUL 244: pacient sex feminin, 79 de ani, ușor simptomatică, pacient oncologic.

CAZUL 245: pacient sex feminin, 42 de ani, simptomatică.

CAZUL 246: pacient sex feminin, 53 de ani, simptomatică, internată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolată).

CAZUL 247: pacient sex feminin, 54 de ani, simptomatică, personal medical în cadrul unei clinici private.

CAZUL 248: pacient sex masculin, 63 de ani, simptomatic, personal medical în cadrul Spitalului Județean de Urgență Buzău.

CAZUL 249: pacient sex feminin, 50 de ani, simptomatică, din municipiul Buzău.

CAZUL 250: pacient sex feminin, 45 de ani, simptomatică, contact direct cu cazul 204 (cazul 204: pacient sex masculin, 4 ani, internat la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Buzău (izolat), simptomatic).

CAZUL 251: pacient sex feminin, 60 de ani, personal auxiliar la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

CAZUL 252: pacient sex masculin, 52 de ani, simptomatic, pacient oncologic.

CAZUL 253: pacient sex masculin, 37 de ani, ușor simptomatic.

  • Pacienta 241 a fost internată la Spitalul ”Victor Babeș” din București, ceilalți pacienți au fost internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.
  • Ancheta epidemiologică este în desfășurare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here