Spitalul Militar din Capitală reacționează, după ce Direcția de Sănătate Publică Buzău a anunțat cazul medicului bucureștean, infectat cu Covid-19, luat de acasă de la domiciliul socrilor din Mărăcineni, după ce a fost confirmat pozitiv. Oficialii unității din București precizează că doctorul respectiv nu este angajat al Spitaluui Militar, ci rezident repartizat de la Institutul Clinic Fundeni.

Urmare a informațiilor publicate în mass media având ca subiect relatarea unui incident în care a fost implicat “un medic de la Spitalul Militar din București, infectat cu coronavirus, care s-a împotrivit iniţial internării iar ulterior, a fost preluat de la locuința socrilor săi, din localitatea buzoiană Potoceni, şi dus, sub escortă, la spitalul Victor Babeș din București”, Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, face următoarele precizări, absolut necesare în contextul în care acest subiect aduce atingere imaginii instituției și, implicit a profilului angajaților unității noastre:

  • medicul A.V.M. nu este angajatul unităţii noastre;
  • A.V.M. este medic civil, angajat al Institutului Clinic Fundeni Bucureşti;
  • în data de 01.02.2020, medicul a fost repartizat în calitate de rezident în specialitatea Ortopedie şi Traumatologie, pentru îndrumare metodologică, sub coordonarea domnului prof. Barbilian Adrian Gheorghe, privind pregătirea în specialitate prin efectuarea tuturor stagiilor prevăzute în programa analitică, conform Îndrumării Metodologice emisă de către Ministerul Sănătăţii nr. 6387/1/10.02.2020;
  • Testarea la care acesta a fost supus face parte din protocolul intern privind prevenirea infectării personalului care îşi desfăşoară activitatea în SUUMC cu virusul SARS-CoV-2.”, a transmis, astăzi, Biroul Informare şi Relaţii Publice al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here