Fostul om de afaceri Omar Hayssam, condamnat  în dosarul Foresta Nehoiu, a fost dus în această dimineaţă la DNA. Procurorii anticorupţie îl audiază acum în dosarul privatizării IPRS Băneasa. Acesta a fost dus cu duba Poliţiei din Penitenciarul Mărgineni, unde ispăşeşte o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru terorism şi alte infracţiuni.

DNA face cercetări în acest dosar în legătură cu faptul că, în cadrul procedurii de privatizare a acestui agent economic, au fost depuse mai multe înscrisuri false referitoare la experiența și capacitatea financiară a unei firme (reprezentată de Omar Hayssam), acte necesare pentru a participa la privatizarea IPRS Băneasa.

În 2003, fabrica a fost adjudecată de sirianul Omar Hayssam. Întreaga fabrică, întinsă pe o suprafaţă de 14 hectare, a fost vândută la un preț de apartament. Mai exact, este vorba despre un plocon de zeci de milioane de euro pentru Omar Hayssam.

Omar Hayssam a fost condamnat de instanțele din România în mai multe dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliștilor români în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul „Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul „Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here