Procurorii DIICOT au făcut percheziţii, miercuri, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice Buzău, într-un dosar în care şeful instituţiei, Petruş Octavian Cîrcei, este suspectat că a ajutat două persoane cercetate penal, cărora le-a dat informaţii despre dosar. Directorul executiv al AJFP Buzău a fost dus la DIICOT pentru a fi audiat.

Surse judiciare au precizat că directorul executiv al AJFP Buzău le-ar fi dat lui Costică Lepădatu şi Marius Graţian Gheorghiţa date din dosarul în care aceştia sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Bucureşti, spunându-le că anchetatorii au cerut de la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi informaţii despre societăţile comerciale la care aceştia erau asociaţi sau administrator.

“Astfel, luând cunoştinţă în virtutea funcţiei de informaţii privind modul în care urmează să se administreze o probă în dosarul aflat pe rolul DIICOT, suspectul a divulgat aceste date îngreunând urmărirea penală şi a dezvăluit fără drept mijlocul de probă şi înscrisul oficial  înainte de dispunerea unei soluţii de trimitere în judecată ori de soluţionarea definitivă a cauzei”, a arătat DIICOT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here