cadavru_descoperit_in_defileul_jiului_90382200O echipa de muncitori care fac lucrari de restaurare a Complexului Brancovenesc din cadrul Muzeului Municipal Ramnicu Sarat au descoperit sub podeaua unei incaperi oseminte umane printre care si 4 cranii. Specialistii din cadrul Muzeului Judeţean sunt de parere ca acestea apartin unor victime ale regimului comunist si au fost ingropate in jurul anului 1950.

„Cel mai probabil este vorba despre o groapa comuna si osemintele apartin victimelor comunismului din perioada 1950. Este foarte posibil ca in aceeasi zona sa mai apara si alte resturi umane”, ne-a declarat Sebastian Matei, directorul Muzeului Judeţean Buzău.

Potrivit comunicatului de presa al IPJ Buzau, poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, în timp ce se efectuau lucrări de restaurare la Muzeul Municipal Rm. Sărat, au fost descoperite mai multe oseminte ce păreau a fi umane.

Din cercetările efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat s-a stabilit că osemintele au fost descoperite în ziua de 21 ianuarie a.c. într-una dintre camerele clădirii. În locul respectiv nu au fost găsite obiecte de vestimentaţie, iar osemintele păreau a fi foarte vechi.

Osemintele au fost ridicate în vederea examinării, iar cercetările sunt continuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat, în vederea stabilirii cu exactitate a situaţiei de fapt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here