În cursul lunii septembrie 2018, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfăşurat 8.568 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a  seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 86 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 208.000 lei.

La Buzău, neconformităţile constatate şi sancţionate cu 2.600 de lei, au fost: neîntreţinerea spaţiilor în condiţii de igienă corespunzătoare, lipsă buletin de analiză apă, mijloace de igienizare şi uscare mâini, fişe de aptitudine neactualizate, prezenţă pânze de păianjen la îmbinările pereţilor;

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here