inundatii_09259200_1Sunt din nou probleme pe Drumul Judeţean 220 care străbate comuna Pardoși, la podul peste pârâul Câlnău. În urma ploilor din ultimele zile, nivelul apei a crescut și a inundat şoseaua pe o porțiune de câteva zeci de metri, după ce albia pârâului s-a colmatat iar, potrivit primarului comunei. Ca urmare, circulația rutieră a fost oprită ieri. Apele învolburate ale pârâului a rupt și un podeț din tuburi care face legătura cu cătunul Valea Șchiopului unde locuiesc opt familii de bătrâni.

Nu este însă prima dată când Câlnăul ridică probleme autorităților. În luna februarie, la nicio săptămână de la ridicarea stării de alertă impusă de viscol şi căderile masive de zăpadă, Drumul Judeţean 220, în zona localităţii Pardoşi, apa a trecut cu aproape un metru peste nivelul podului, pe o porţiune de 1 kilometru, după ce albia pârâului Câlnău s-a colmatat, ajungând până aproape de nivelul podului.

Acum, reprezentanții Consiliului Județean Buzău spun că este nevoie de o expertiză pentru a identifica cea mai bună soluție pentru această trecere peste pârâul Câlnău de la Pardoși.

 


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here