hasdeu
O delegație de elevi ai Colegiului Național „B.P. Hașdeu” va dezbate în limba engleză probleme curente după procedurile de lucru ale Parlamentul European în cadrul Sesiunii Regionale de selecție Muntenia, organizata. Parlamentul European al Tinerilor(EYP). Delegația elevilor de la Hasdeu trebuie să conțină 11 persoane, dintre care una trebuie să aibă aptitudini muzicale. Ei vor avea oportunitatea de a lucra in echipe, de a dezbate, dar si de a încerca să găsească soluții creative și viabile pentru problemele contemporane.
Elevii vor dezbate temele supuse atenției în limba engleză, urmând să redacteze o moțiune de rezoluție conform modelului de lucru al Parlamentului European. Membrii comitetului de lucru vor intra în dialog deschis și vor fi mediați de către un șef de comitet (chairperson) cu experiență EYP.
În cadrul celor trei sesiuni regionale de selecție vor participa peste 250 de tineri, liceeni sau studenți, pasionați de dezbaterea problemelor actuale ale comunităților, cât și de politica statelor privită la o dimensiune europeană.
În urma participării la sesiunile regionale, vor fi selectați câte 20 de tineri din fiecare regiune pentru a lua parte la Sesiunea Națională de Selecție care va avea loc în luna mai a anului 2015.Etapa următoare constă în participarea la Sesiunea Internațională , pe baza calificativelor obținute și a activității din cadrul fundației EYP RO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here