Elevii Şcolii nr. 11 au intrat într-o competiţie de robotică dedicată elevilor cu vârste cuprinse între 9 şi 16 ani. Este vorba despre First Lego League, concurs de robotică şi soluţii inovatoare, organizat de Universitatea Politehnică Bucureşti. Prestaţia elevilor buzoieni a fost lăudată de organizatori, iar asta îi face să muncească şi mai mult pe viitor.

Zece elevi buzoieni de clasele a VI-a şi a VII-a, coordonaţi de profesorii Tincuţa Iftime şi Irina Drulea, au construit şi programat un robot din piese Lego, care a trebuit să îndeplinească anumite sarcini impuse de organizatori. Elevii au lucrat mult după orele de curs, cu ajutorul părinţilor au cumpărat kitul de piese Lego, şi au reuşit să se prezinte la concursul la care au participat 62 de echipe din ţară. Timp de 8 ore, cât a durat concursul, atât profesorii, dar mai ales elevii au trecut prin emoţii dar au reuşit să demonstreze ce cunoştinţe au.

Concursul nu a fost unul uşor, dar elevii şcolii 11 s-au mobilizat foarte bine şi au reuşit să se situeze la jumătatea clasamentului încă de la prima participare.

Extrem de important pentru participarea la concurs a fost softul care pune robotul în mişcare. Acesta s-a născut prin munca unui copil care a ştiut să îmbine joaca cu ştiinţele exacte.

Proiectul a presupus şi competenţe de cercetare în mai multe domenii ştiinţifice, competenţe de comunicare dar şi valori fundamentale precum lucrul în echipă, respect, incluziune, corectitudine şi integritate.

Elevii se bucură de rezultatele obţinute, dar în acelaşi timp au început deja să se gândească la următarele concursuri la care vor participa pentru a reprezenta Buzăul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here