epifanieParastasul la 40 de zile de la trecerea la Domnul a Arhiepiscopului Epifanie al Buzăului şi Vrancei va fi oficiat astăzi, în Catedrala „Înălţarea Domnului” din Buzău. Slujba va fi săvârşită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel alături de membrii Sfântului Sinod şi preoţimea buzoiană şi vrânceană. Slujba cuvenită după 40 de zile de la trecerea la cele sfinte a Arhiepiscopului Epifanie al Buzăului şi Vrancei va începe la ora 12:00. „Preafericirea Sa va fi înconjurat de membrii Sinodului Mitropolitan al Munteniei şi Dobrogei, dar şi de alţi ierarhi din cadrul Sfântului Sinod, care au dorit sa fie prezenţi la acest moment comemorativ. De asemenea, la această pomenire de 40 de zile vor fi în comuniunea rugăciunii părinţii consilieri de la Centrul Eparhial, protoiereii din judeţele Buzău si Vrancea şi slujitori ai Sfintelor Altare, preoţi si diaconi. Nu în ultimul rând, sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi binecredincioşi creştini din municipiul Buzău care, prin rugăciunile lor, vor aduce un omagiu celui care ne-a fost arhipăstor vreme de trei decenii“, se arată într-un comunicat de presă remis de biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului și Vrancei.

De la moartea fostului arhipăstor, 7 ianuarie, slujbe de pomenire au fost oficiate în fiecare zi, după Sfânta Liturghie, atât în Catedrala voievodală ”Adormirea Maicii Domnului”, cât şi în noua Catedrală a Eparhiei.

Până la alegerea unui nou titular al tronului arhiepiscopal al Buzăului şi Vrancei, Patriarhul României, Preafericitul Părinte Daniel, menţine locotenenţa, în calitate de Mitropolit al Munteniei şi Dobrogei. Regulile după care se exercită locotenenţa în cazul vacantării unui scaun eparhial sunt stabilite prin Statutul pentru organizarea şi funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here