La Reşedinţa Patriarhală din Bucureşti s-a desfăşurat, ieri, şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei. Potrivit jurnaliştilor de la agenţia de ştiri Basilica.ro, în cadrul şedinţei au fost prezentate activităţile desfăşurate în anul 2012 şi priorităţile pentru anul în curs. Lucrările Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei au fost precedate de săvârşirea slujbei de Te Deum în Catedrala patriarhală de către Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal. După slujba de Te Deum, membrii Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei au vizitat şantierul Catedralei Mântuirii Neamului.

Evenimentul s-a desfăşurat sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în calitate de Locţiitor al scaunului de Arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei, rămas vacant după trecerea la Domnul a Arhiepiscopului Epifanie Norocel.  În deschiderea lucrărilor Preafericirea Sa a citit Raportul sinteză pe anul 2012 intitulat Hărnicia şi dărnicia au dat roade bogate. Astfel, potrivit raportului, în ceea ce priveşte învăţământul teologic, la încheierea anului şcolar 2011-2012 erau înscrişi la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Chesarie Episcopul” din Buzău 203 elevi. De asemenea, la finalul aceluiaşi an, la Liceul  Teologic Ortodox „Sfântul Epifanie al Ciprului” – Mănăstirea Răteşti, au fost înscrise 52 eleve. În învăţământul religios din şcolile de stat, în unităţile de învăţământ preuniversitar, activează 326 profesori de Religie (164 titulari şi 162 suplinitori), toţi având studii teologice superioare”, a subliniat Preafericirea Sa.
Activitatea filantropică a rămas o prioritate pentru Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei şi în anul trecut. Astfel, în anul 2012, au fost desfăşurate programe sociale cu caracter permanent. Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei a sprijinit persoane aflate în situaţie de dificultate şi preoţi cu patru sau mai mulţi copii, prin acordarea de ajutoare de urgenţă în cuantum total de 213.157 lei. Cele mai multe ajutoare de urgenţă au fost acordate din fondurile de asistenţă socială Filantropia, din fondul Mila Creştină  al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei, precum şi din fondurile Centrului Eparhial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here