arestatOctavian Vrapciu, patronul unei cafenele din Buzău, a fost condamnat de Tribunalul Buzău la 4 ani şi 10 luni de închisoare cu executare, după ce a fost arestat în 2014 pentru implicare într-o reţea de trafic de droguri. Alte 5 persoane, judecate în acelaşi dosar, au primit pedepse cu suspendare, iar un altul a fost condamnat la 5 ani şi 2 luni cu executare, dar se află sub control judiciar, pentru că hotărârea instanţei nu este definitivă.
În soluţia completului de judecată se arată că Octavian Alexandru Vrapciu a fost condamnat la 2 ani închisoare pentru infracţiunea de constituire a unui grup infractional organizat, la 4 ani închisoare pentru infracţiunea de trafic de droguri de mare risc, la 6 luni închisoare pentru infracţiunea de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv fără autorizaţie. Din contopirea pedepselor, se aplică cea mai grea. Hotărârea nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în 10 zile de la comunicare.
Alexandru Octavian Vrapciu, patronul unui bar de pe strada Spiru Haret, a fost arestat anul trecut în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT sub acuzaţia de trafic de droguri. Membrii reţelei din care făcea parte şi Vrapciu au fost filaţi şi monitorizaţi de ofiţeri coordonaţi de procurorii DIICOT, timp de mai multe luni, până când s-au obţinut suficiente probe pentru a-i pune sub acuzare. Anchetatorii au descoperit că drogurile erau vândute în special în municipiul Buzău şi uneori în campusul bucureştean Agronomie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here