RECONSTITUIRE - CRIMAPatru fraţi, doi bărbaţi şi două femei, din judeţul Buzău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), fiind acuzaţi că au omorât în bătaie un consătean, după care l-au îngropat pe câmp. Cei patru, originari din comuna Ziduri, sunt Muti Marian, acuzat de omor calificat şi lipsire de libertate în mod ilegal a unui martor, Muti Victor, zis „Tagoi”, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat şi lipsire de libertate, Muti Veta, zisă „Nunuca”, anchetată pentru omor şi Ghenciu Tudoriţa, zisă „Cocica”, acuzată de săvârşirea infracţiunii de omor.
Potrivit anchetatorilor, în 2007, bărbatul ucis, care era din Alba, le-a cunoscut pe cele două surori din judeţul Buzău în timp ce se afla în închisoare, cu ocazia unei vizite pe care acestea au făcut-o colegului său de cameră. Ulterior, după ce a ieşit de la închisoare, acesta s-a mutat în locuinţa femeilor, unde a avut, pe rând, relaţii amoroase cu amândouă. În martie 2008, bărbatul a băut împreună cu cele două şi cu fraţii acestora, iar la un moment dat surorile i-au reproşat faptul că a avut relaţii cu amândouă. În urma acestor discuţii, ar fi izbucnit un conflict, iar cei patru fraţi l-au bătut până l-au omorât, după care au îngropat cadavrul pe un câmp din localitatea Ziduri.Pentru a ascunde fapta şi împrejurările în care aceasta a fost comisă, inculpaţii au luat decizia de a îngropa cadavrul victimei. Astfel, aceştia, au înfăşurat cadavrul cu o pătură şi cu o folie după care l-au transportat cu o căruţă în extravilanul satului Heliade Rădulescu, pe un câmp aflat în apropierea unei păduri, punându-l în adâncimea unei brazde de tractor peste care au aruncat pământ.În ziua următoare, gândindu-se că victima putea fi lesne descoperită, atât din pricina faptului că în zona respectivă se efectuau lucrări agricole de primăvară cu utilaje, cât şi datorită adâncimii brazdei în care a fost îngropat cadavrul, inculpaţii Muti Victor, Muti Veta şi Ghenciu Tudoriţa s-au deplasat cu căruţa la locul unde a fost îngropat cadavrul, au procedat la dezgroparea acestuia, după care s-au îndreptat către extravilanul satului Heliade Rădulescu, în zona cunoscută drept „Valea Colacului”. Aici au săpat o groapă în care au pus cadavrul, apoi au acoperit-o cu pământ ce a fost tasat cu picioarele. După ce au revenit în sat, unde rămăsese inculpatul Muti Marian, aceştia au avut o nouă discuţie în timpul căreia s-a ajuns la concluzia că locul în care a fost îngropată victima a doua oară ar putea da de bănuit datorită lipsei vegetaţiei de la suprafaţa gropii respective. În acest context, inculpaţii au găsit o altă soluţie, respectiv aceea de a acoperi locul unde fusese îngropată victima cu moloz, pe care l-au încărcat de la groapa de deşeuri a satului. Fapta celor patru inculpaţi nu a fost descoperită până în anul 2014 când inculpatul Muti Marian a sesizat organele de poliţie. În urma cercetării la faţa locului efectuată de către organele de poliţie, conform celor declarate de către inculpat, au fost descoperite mai multe fragmente osoase, precum şi bucăţi de material textil. Analizarea fragmentelor osoase de către Institutul Naţional de Medicină Legală a relevat faptul că materialul scheletic prezenta leziuni traumatice peri-mortem, precum fracturi ale mandibulei şi ale mai multor coaste. Leziunile sus menţionate denotă prezenţa a cel puţin două traumatisme, unul cranio-cerebral şi cel de-al doilea toraco-abdominal.
Abia la data de 7 martie 2013, una dintre surorile victimei a mers la Poliţie şi a anunţat că fratele său a dispărut. Anchetatorii spun că dispariţia a fost anunţată atât de târziu deoarece bărbatul ucis era mai mult în închisoare, iar familia sa era obişnuită să îl vadă rar.
Potrivit anchetatorilor, cei doi fraţi acuzaţi de omor calificat sunt cercetaţi şi pentru lipsire de libertate după ce, în 2007, ar fi sechestrat un alt bărbat care ar fi avut o relaţie cu una dintre surorile lor.
Cauza, constituită iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, a fost preluată la data de 26 august 2014 în vederea efectuării urmării penale de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here