Un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Gura Teghii, s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și contrabandă calificată, după o descindere a polițiștilor la domiciliul său.

„Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la o persoană bănuită de nerespectarea regimului armelor și munițiilor şi contrabandă calificată.

În data de 23 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziţie pe raza comunei Gura Teghii, la domiciliul unui localnic de 42 de ani.

În urma desfăşurării percheziţiei, poliţiştii au identificat și au ridicat în vederea continuării cercetărilor o armă neletală supusă autorizării şi 7 cartuşe aferente, deţinute fără drept, despre care s-a stabilit că au fost procurate din Italia şi introduse în ţară de către persoana percheziţionată.

În cauză se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea “regimului armelor și munițiilor” şi „contrabandă calificată”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 342 alin. 2 Cod penal şi art. 271 din Legea nr. 86/2006 privind Codul vamal al României.” , se precizează într-o informare a Biroului de Presă al IPJ Buzău.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here