Mai multe persoane din Buzău, printre care și artiști, s-au trezit în această dimineață cu mascații la ușă, în cadrul unor ample descinderi efectuate de polițiștii de investigarea criminalității economice din IPJ Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău. perchezitii 1S-au pus în executare 18 mandate de percheziție domiciliară, la societăți comerciale și persoane fizice, în județele Buzău și Ilfov. Persoanele vizate sunt bănuite că au întocmit documente false prin care atestau că au avut contracte de prestări servicii la diverse evenimente anulate din cauza restricțiilor pandemice, obținând, astfel, indemnizații (ca despăgubiri) de la AJPIS Buzău.  

Activitățile se realizează într-un dosar penal, având ca obiect obținerea ilegală de indemnizații pentru întreruperea activității artistice, în perioada pandemiei (2020-2021).

Din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi întocmit, în fals, mai multe contracte de prestări de servicii muzicale sau alte convenții, care ar fi fost depuse la autoritatea competentă, obținând, în mod ilegal, 500.000 de lei.perchezitii 3În cadrul acțiunii, vor fi puse în executare 16 mandate de aducere.

Activitățile se realizează cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Buzău.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here