tigari-contrabanda
Polițiștii buzoieni în colaborare cu colegii din Satu Mare efectuează, joi dimineață, 6 percheziții la persoanele suspectatede contrabandă cu țigări. Astfel, locuințele a cinci persoane fizice din Buzău și o societate comercială din Satu Mare sunt scotocite de oamenii legii pentru a găsi probe și acte despre întreaga activitate infracțională.
Activităţile sunt desfăşurate în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Buzău. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 100.000 de lei.

La finalul perchezițiilor, IPJ Buzău a transmis:
” Peste 37 de kg. de tutun mărunţit, 5.000 de ţigarete, 128.600 de tuburi pentru ţigarete şi 20.000 de lei au fost ridicate de poliţiştii din Buzău, în urma a 6 percheziţii efectuate, în această dimineaţă, la persoane bănuite de achiziţionarea şi comercializarea în afara antrepozitului fiscal a unor produse accizabile.

La data de 5 martie a.c., poliţiştii din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Buzău şi Satu Mare au efectuat 6 percheziţii, dintre care 5 la locuinţele unor persoane bănuite de achiziţionarea şi comercializarea în afara antrepozitului fiscal a unor produse accizabile, iar una la sediul unei societăţi comerciale din Satu Mare.
În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 37 de kg. de tutun mărunţit, 8 dispozitive pentru mărunţirea tutunului, 11 dispozitive pentru injectarea tutunului, 11 piepteni răzuitori de tutun, 5.076 de ţigarete confecţionate artizanal cu însemnele unor mărci renumite, 128.600 de tuburi goale de ţigarete, precum şi 20.000 de lei.
4 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, pentru audieri, dintre care un bărbat în vârstă de 32 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă.
Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al DIPI”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here