petarde
Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Buzău desfăşoară vineri 5 percheziţii pe raza municipiului Buzău, la puncte de lucru autorizate pe linia deţinerii şi comercializării de articole pirotehnice.

În cauză, există suspiciuni că sunt depozitate, la aceste imobile, articole din altă categorie decât cele pentru care sunt autorizaţi administratorii societăţilor respective.

Poliţiştii urmăresc concordanţa dintre documentele deţinute de administratorii firmelor vizate şi marfa existentă în depozit, fiind verificată şi legalitatea provenienţei articolelor pirotehnice şi a activităţilor desfăşurate cu astfel de articole.

Acțiunea face parte din complexul activităţilor desfăşurate de poliţişti în cadrul acţiunii naţionale „FOC DE ARTIFICII”, pentru verificarea legalităţii operaţiunilor cu articole pirotehnice desfăşurate de persoanele fizice şi juridice.

UPDATE: ”Vineri dimineaţă, polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, poliţişti de investigaţii criminale, de investigare a criminalităţii economice şi criminalişti din cadrul I.P.J. Buzău, au descins în cinci imobile de pe raza municipiului Buzău unde existau suspiciuni că sunt depozitate articole din altă categorie decât cele pentru care sunt autorizaţi administratorii societăţilor respective.
În urma percheziţiilor, au fost descoperite 19.700 de articole pirotehnice care nu corespundeau categoriei pentru care fusese autorizată societatea.
Bunurile descoperite (1621 kilograme) au fost indisponibilizate de poliţişti, în vederea confiscării.
De asemenea, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „efectuarea de operaţiuni cu articole pirotehnice, fără drept” faptă prevăzută de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive” au transmis polițiștii după efectuarea perchezițiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here