Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov efectuează, marți, 16 percheziții și pun în aplicare 11 mandate de aducere, fiind vizați membrii unei grupări specializate în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării de piei de animale, cu un prejudiciu estimat la aproape un milion de euro, informează un comunicat de presă al IPJ Ilfov.

Descinderile au loc pe raza județelor Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Buzău, precum și a municipiului București, la locuințele persoanelor bănuite și la sediile societăților implicate în activitatea evazionistă.

Potrivit sursei citate, în perioada 2014-2015, opt persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale, precum și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

Cei în cauză au fost sprijiniți de către un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate.

Prin activitatea infracțională, suspecții ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ un milion de euro.

11 persoane vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Ilfov pentru audieri, iar în funcție de probatoriul administrat urmează a fi efectuate propuneri către parchet și instanța de judecată.

Persoanele bănuite sunt cercetate pentru evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, sub directa coordonare a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here