canabis
Polițiștii de la Crimă Organizată Vrancea și procurorii DIICOT au efectuat sâmbătă ample percheziții în Buzău, Vrancea si Bucuresti, pentru destructurarea unei grupări de traficanți de droguri. Din grupare făceau parte un buzoian, un stomatolog din Focșani și un alt vrâncean. Toți trei au fost reținuți vineri iar sâmbătă au primit mandate de arestare de câte 30 de zile din partea magistraților Tribunalului Vrancea. Capul afacerii era buzoianul Mădălin Dumitru Apostu iar cei doi cumpărători din Focșani, George Bogdan Pruteanu și Alexandru Theodor Cristian.
Surse de presă susțin că reținerile s-ar fi făcut în urma descinderilor dar și a unui flagrant. Se pare că vrâncenii ar fi mers la Buzău pentru a cumpăra o cantitate de cannabis pentru care urmau să dea la schimb o maşină. Se pare că înțelegerea inițială ar fi picat, indivizii nu s-ar mai fi înţeles cu vânzătorul, motiv pentru care vrâncenii ar fi cumpărat cu bani o cantitate mai mică de droguri. În momentul tranzacţiei s-a organizat şi flagrantul.
Anchetatorii susțin de asemenea că la un imobil din Buzău unde s-a făcut o percheziţie s-a descoperit o cultură de cannabis într-o hală. În urma acestei acţiuni s-ar fi confiscat şi sume de bani, dar şi maşini.
Cultura de cannabis a fost descoperită într-o localitate din Buzău. Este vorba despre circa 600 de plante de canabis și de circa 15 kilograme de muguri de cannabis.

UPDATE: Iată comunicatul remis duminică de DIICOT:
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor Apostu Dumitru Mădălin, Cristian Alexandru Theodor şi Pruteanu George Bogdan pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc si deţinere de droguri de risc in vederea consumului.

” La data de 27 noiembrie 2015, pe raza municipiului Băzău, procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vrancea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea au surprins în flagrant pe inculpatul Apostu Dumitru Mădălin în timp ce vindea o cantitate de aproximativ 100 grame de cannabis suspectului A. M. I şi inculpatului Crtistian Alexandru Theodor.

Înţelegerea dintre cei trei era în sensul ca suspectul A. M. I să-i ofere un autoturism în valoarea de aproximativ 5000 de euro inculpatului Apostu Dumitru Mădălin, tranzacția fiind inițiată, intermediată și efectuată în același timp de către inculpatul Cristian Alexandru Theodor. În schimbul acestui autoturism inculpatul Apostu Dumitru Mădălin urma să le remită celor doi aproximativ un kilogram de cannabis, în principal în scopul comercializării.

In momentul surprinderii în flagrant inculpaţii nu au respectat semnalele de oprire efectuate de către organele de poliţie forţand barajul forţelor de ordine sens în care s-a utilizat armamentul din dotare, fiind executate atât focuri de avertisment în plan vertical cât şi în direcţia autoturismului.

Cu toate acestea membrii grupului infracţional au reuşit să spargă barajul forţelor de ordine reuşind să părăsească zona infracţională.

Ulterior inculpaţii Apostu Dumitru Mădălin şi Cristian Alexandru Theodor au fost imobilizaţi iar față de suspectul A. M. I. se continuă activitățile de urmărire.

De asemenea în cauză se efectuează cercetări şi faţă de inculpatul Pruteanu George Bogdan care începând cu jumătatea lunii octombrie și până în prezent a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri în vederea consumului. S-a reţinut că inculpatul a procurat droguri de la inculpatul Apostu Dumitru Mădălin iar ulterior le-a comercializat către diferiți consumatori de pe raza orașului Mărășești.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost găsită şi ridicată cantitatea de aproximativ 15 kg. de cannabis, valoarea pe piaţă fiind de aproximativ 75.000 euro.

În vederea continuării cercetărilor, asupra imobilului în care a fost descoperită cultura de cannabis a fost aplicat sechestru asigurator și au fost indisponibilizate 3 autoturisme.

La data de 29.11.2015 Tribunalul Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor Apostu Dumitru Mădălin, Cristian Alexandru Theodor şi Pruteanu George Bogdan pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here