Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat în această dimineaţă şase percheziţii domiciliare la locuinţele mai multor suspecţi, situate 5 în municipiul Buzău şi una în municipiul Bucureşti. Membrii grupării, cu vârste între 18 şi 33 de ani, toţi din Buzău, sunt suspectaţi că se aprovizionau, fie direct, fie prin comenzi on-line pe internet, cu produse susceptibile de a avea efect psihoactiv, de la persoane din municipiul Bucureşti, după care porţionau marfa, o cântăreau, o ambalau şi o comercializau pe raza municipiului Buzău, în schimbul unor sume cuprinse între 20 şi 40 de lei. Cu banii obţinuţi în urma acestor activităţi, suspecţii ar fi achiziţionat trei autoturisme. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au găsit şi ridicat mai multe plicuri ce conţineau produse susceptibile a avea efect psihoactiv, totodată fiind indisponibilizate 3 autoturisme. Membrii grupării au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, în vederea continuării cercetărilor şi luării măsurilor legale ce se impun.

În această dimineaţă, poliţiştii efectuează 10 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Buzău, la membrii unei grupări infracţionale şi la locuinţele unor suspecţi, care se sustrag cercetărilor într-un dosar de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.  La această oră, pe raza judeţului Buzău sunt în desfăşurare 10 percheziţii domiciliare, dintre care 5 la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale suspectaţi de comercializarea unor produse susceptibile a avea efect psihoactiv şi 5 la locuinţele unor persoane care se sustrag cercetărilor într-un dosar întocmit pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Cinci dintre percheziţii sunt efectuate de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Ploieşti, cu sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

La celelalte cinci percheziţii sunt angrenaţi poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Rm. Sărat şi Secţiei 8 poliţie rurală Râmnicelu, cu sprijinul unor grupe de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here