perchezitiiÎn această dimineaţă, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, poliţiştii efectuează 12 percheziţii domiciliare, la persoane fizice şi juridice, bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. 50 de poliţişti ai inspectoratelor de poliţie Buzău, Giurgiu şi Ilfov, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – Inspectoratul General al Poliției Române, efectuează 12 percheziţii, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare a banilor. Activităţile se desfăşoară la locuinţe şi sedii sociale de pe raza judeţelor Buzău, Giurgiu şi Ilfov.
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012- 2014, un agent economic din Buzău ar fi efectuat achiziţii fictive de piei de animale de la mai multe firme din judeţele Giurgiu şi Ilfov. Între societăţile comerciale implicate s-ar fi realizat un transfer de facturi fiscale, fără a se livra bunurile, astfel încât să se creeze un avantaj economic firmei care recepţiona marfa fictivă.
Ulterior, banii obţinuți erau spălaţi prin intermediul societăţilor controlate, pentru a se disimula adevărata provenienţă a sumelor obținute din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale a fost estimat la peste 9.000.000 de lei.
Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice urmează să pună în aplicare 6 mandate de aducere.
Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informare şi Protecţie Internă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here