Percheziții, în această dimineață, la dezvoltatorul imobiliar Florin Colescu, bănuit de înșelăciune și de evaziune fiscală. Poliţiştii de la investigarea criminalității economice din cadrul IPJ Buzău efectuează 12 percheziţii, la persoane în sarcina cărora organele judiciare pun un prejudiciu de peste 1.800.000 de lei, adus bugetului de stat prin evaziune fiscală. Vizat este dezoltatorul imobiliar Florin Colescu, pe numele căruia, în ultimii ani au fost depuse și mai multe plângeri ce privesc presupuse fapte de înșelăciune.

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, 4 percheziții fiind domiciliare și 8 la sediile sociale ale unor societăţi cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor şi imobiliarelor. Activitățile se desfășoară în cadrul unor dosare penale pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane, implicate în săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, înşelăciune, delapidare şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2012-2015, persoanele în cauză, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi evidențiat în actele contabile veniturile realizate și ar fi înregistrat operațiuni comerciale nereale, sustrăgându-se de la plata impozitelor datorate bugetului consolidat al statului, creând un prejudiciu de peste 750.000 de lei. De asemenea, în perioada 2013-2014, cei în cauză ar fi indus în eroare mai multe persoane care intenționau să achiziționeze imobile, ar fi transferat sume de bani între societăți și nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile obținute, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A., datorate bugetului consolidat al statului, însușindu-și astfel 231.000 de lei. Totodată, cei în cauză sunt bănuiți că și-ar fi însușit, din capitalul societăților comerciale, 854.380 de lei, pe care i-ar fi folosit în interes personal, sau în interesul societăților administrate de aceştia. Persoanele în cauză vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here