Procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Buzău împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău au efectuat joi zece percheziții domiciliare pe raza județelor Buzău și Galați în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Oamenii legii au informații conform cărora începând cu luna aprilie 2016 și până în prezent, suspecții s-au aprovizionat de la doi dealeri din municipiul Galați, în mod repetat și periodic, cu substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive.

În cadrul grupului infracțional, fiecare membru îndeplinea roluri distincte, de porționare, ambalare, distribuție, revânzare sau transport.

Substanțele de energizare a psihicului erau apoi vândute de către membrii grupului, cu predilecție pe raza municipiului Buzău și a localităților limitrofe, inclusiv unor minori.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 100 de plicuri și 55 de g. de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv, de origine vegetală.

La sediul D.I.I.C.O.T. — Biroul Teritorial Buzău urmează să fie audiați un număr de 10 suspecți precum și un număr de 60 de persoane, în calitate de martori.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești și Galați, precum și Serviciul pentru Acțiuni Speciale — I.P.J. Buzău și I.J.J. Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here