mascati
Joi, polițiștii din Brașov efectuează 7 percheziții la domiciliile unor personane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune, comise prin metoda „accidentul”. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este estimat la 40.000 de lei.
”La data de 14 ianuarie a.c., polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Brașov efectuează 7 percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda “accidentul”. De asemenea, sunt puse în executare 5 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite.La activități participă peste 70 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Bacău, Buzău și Galați”, transmit polițiștii brașoveni.
Din cercetările efectuate de polițiști, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, a reieșit faptul că, în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, grupul infracțional ar fi înșelat mai multe persoane prin metoda “accidentul”.
Grupul infracțional era format din mai multe persoane încarcerate într-un penitenciar și complici din afara acestuia, care sunt bănuite că ar fi contactat victimele telefonic, prezentându-se ca fiind procuror, polițist sau avocat și le-ar fi adus la cunoștință faptul că o rudă a lor ar fi fost implicată într-un accident de circulație și au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare.Sumele de bani solicitate, ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poștale sau companii de servicii de transfer de bani. Prejudiciul cauzat persoanelor vătămate este estimat la aproximativ 40.000 de lei.
La Buzău, perchezițiile au avut loc la Scutelnici iar vizat, se pare, ar fi un buzoian.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here