Peste 170.000 de ţigarete susceptibile a proveni din contrabandă au fost ridicate în urma unei acţiuni de prindere în flagrant delict şi a 13 percheziţii efectuate de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Suceava şi Buzău, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

În seara de 6 spre 7 februarie a.c., poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Giurgiu, Suceava şi Buzău au efectuat o prindere în flagrant delict şi 13 percheziţii domiciliare la persoane bănuite că, în perioada octombrie 2017 – februarie 2018, ar fi achiziţionat şi comercializat ţigări provenite din contrabandă.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale.

Din cercetări au rezultat indicii că un bărbat, de 52 ani, din judeţul Suceava, ar fi colectat la domiciliu ţigări de contrabandă provenite din Ucraina, iar ulterior, prin intermediul a 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 56 de ani, din Bucureşti şi Giurgiu, le-ar fi transportat în Capitală în vederea comercializării prin intermediul mai multor persoane fizice.

În cadrul acţiunilor au fost confiscate cantitatea de 170.160 de ţigarete, în valoare totală de 70.000 lei. Totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme, 3.500 de euro şi 5.300 de lei.

La sediul I.P.J. Giurgiu au fost conduse 9 persoane în vederea cercetărilor.

Faţă de 7 persoane s-a dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând ca la data de 7 februarie a.c. să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin Vale şi instanţei, cu propuneri procedurale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here