În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupașcu” al județului Buzău, au gestionat 37 evenimente, după cum urmează:

• 1 intervenție ce a constat în stingerea unui incendiu;
• 14 cazuri S.M.U.R.D. pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
• 1 misiune de asanare muniție neexplodată.
• 3 activități de control;
• 16 activități de informare preventivă.
• 2 alte situații de urgență.

📌Totodată, pompierii continuă să asigure suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Buzău.

⚠️Relevant în această perioadă:

📌În data de 02.12.2020, la ora 12:25, printr-un apel la 112, specialiștii pirotehnicieni din cadrul inspectoratului au fost solicitați să intervină pentru asanarea unui element de muniție pe raza localității Cilibia Gară, din județul Buzău.
Ajunși la fața locului, au constatat că pe domeniul public al localității, într-o zonă în care se efectuau excavații, a fost descoperit de către muncitori, un proiectil de artilerie, calibrul 100 mm.
📌Astfel, a fost ridicat, transportat și depozitat în condiții de siguranță în depozitul special amenajat, în vederea distrugerii.

📌Persoanele care găsesc elemente de muniţie neexplodate au obligaţia de a apela numărul unic 112, pentru a anunţa evenimentul. Efectuarea acestui anunţ nu implică cu nimic cetăţeanul, însă neinformarea autorităţilor se sancţionează potrivit legislaţiei în vigoare.

⚠️În data de 02.12.2020, la ora 17:54, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Sărat au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință de pe raza localității Dăscălești din comuna Puiești, județul Buzău.
📌Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că focarul se manifesta la nivelul acoperișului, în jurul coșului de fum al locuinței, pe o suprafață de aproximativ 20 m2.
📌În scurt timp, pompierii au localizat și stins incendiul în limitele găsite, salvând locuința cetățeanului și bunurile acestuia.
📌În urma cercetării la fața locului, s-a stabilit și cauza probabilă a incendiului, aceasta fiind efectul termic al coșului de fum, pompierii constatând pe timpul intervenției și o grindă zidită în structura canalului de evacuare a fumului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here