pelerinaj1

 

În jurul prânzului, imediat după slujba de duminică, enoriaşii au plecat din cele patru locaţii diferite: Biserica Greci, Biserica ,,Sfinţii Îngeri,,, Biserica ,,Sf. Vasile,, şi Biserica ,,Sf. Ştefan,, pentru a-şi da întâlnire la Catedrala Arhiepiscopală. Sute de credincioși au mărșăluit pe străzi, purtând cu ei icoana care simbolizează Intrarea Domnului în Ierusalim și ramuri de salcie.

Pe tot drumul, enoriașii au rostit rugăciuni și au cântat, alături de preoții parohiilor de care aparțin. Încet-încet, curtea Catedralei Arhiepiscopale a devenit neîncăpătoare. Grupurile de credincioși au fost primite de Înalt Preasfințitul Ciprian care le-a reamintit de pelerinajul de acum aproape 2.000 de ani. Totodată, credincioșii au fost îndemnați să respecte tradiţia Săptămânii Patimilor şi să participe în număr mare la Slujba din noaptea de Înviere.
Înalt Preasfințitul Ciprian a susținut slujba de sfințire a icoanei cu Intrarea Domnului în Ierusalim și a ramurilor de salcie, pe care pelerinii le vor pune la icoane, așa cum spune tradiția în ziua de Florii. Zeci de jandarmi au fost angrenaţi în asigurarea măsurilor de ordine cu ocazia acestui eveniment.

O procesiune în aer liber, la fel de amplă, va fi organizată de Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei în noaptea de Înviere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here