Peste o sută de amenzi au fost aplicate, în weekend, pentru nerespectarea legislației privind combaterea COVID.

„În perioada de 18-20 decembrie a.c., poliţiştii buzoieni împreună cu jandarmi, poliţişti locali, pompieri, dar și reprezentanți din cadrul celorlalte instituții cu atribuții de control, au continuat activitățile de verificare a modului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum şi a noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor şi completărilor aduse prin H.G. nr. 935/2020.

Astfel, au fost desfăşurate acțiuni punctuale care au vizat societăţile comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, pieţele și târgurile din municipiu și cele din județ, zonele aglomerate și mijloace de transport în comun.

În intervalul orar 23.00 – 05.00, acţiunile au vizat şi respectarea interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţelor sau a gospodăriilor, așa cum este prevăzută de H.G. 935/2020. În cadrul acţiunilor desfăşurate, forţele implicate au verificat 115 societăți comerciale și au legitimat peste 2.300 persoane. Totodată, au fost verificate peste 1000 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantinare.

Polițiștii rutieri au controlat 460 de vehicule, 110 dintre acestea fiind mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă.

Urmare abaterilor constatate, au fost aplicate 118 sancţiuni contravenţionale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, dintre care 109 pentru nerespectarea protecției individuale, cu amenzi în valoare totală de 41.150 de lei.

Scopul forțelor de ordine nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conştientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirii cu Covid-19.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri.

Exemplu:

În data de 19 decembrie a.c., în urma verificărilor efectuate la operatori economici, la unul dintre aceștia, situat în municipiul Buzău, au fost identificate nereguli privind respectarea prevederilor  HG 1065/2020 privind prelungirea stării de alertă peteritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat conform Legii 55/2020 privind privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 cu amendă în cuantum de 2000 de lei.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here