Acțiunile în sistem integrat continuă/ 540 de efective din toate instituțiile cu atribuții de verificare și control au acționat în weekend pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2, dar și pentru combaterea ilegalităților de orice fel

În perioada 14-16 august a.c., au fost desfăşurate zilnic acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirii răspândirii virusului SarsCov2.

La activităţile desfăşurate au participat aproximativ 540 de politiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Au fost verificaţi peste 120 de agenţi economici şi au fost legitimate aproximativ 968 de persoane, cu respectarea prevederilor Legii 192/2019 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul ordinii și siguranței publice.

În cazul a 101 dintre persoane au fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, asa cum sunt reglementate de Legea 55/2020.

În total, în această săptămână au fost aplicate 160 de sancţiuni contravenţionale în contextul pandemiei, în valoare totală de peste 45.900 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here