politie-rutiera-600x384

În această perioadă, polițiștii din toată țara desfășoară o acțiune pentru prevenirea faptelor antisociale, asigurarea fluenţei și siguranței traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens, precum și pe șoselele dinspre și către punctele de trecere a frontierei.

La Buzău, în doar o săptămână, mai exact în perioada 6 august – 12 august, poliţiştii au aplicat peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 180.000 de lei şi au constatat 10 infracţiuni, semn că Buzăul numără ceva contravenienți.

”Peste 500 de poliţişti au acţionat în echipe mixte formate din efective de la ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, arme, explozivi şi substanţe periculoase, împreună cu poliţişti din cadrul altor structuri ale ministerului pentru prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, în special în zonele unităţilor de alimentaţie publică, unităţilor recreative şi centrelor comerciale, pe linie de circulaţie rutieră, precum şi în alte domenii de interes operativ.Au fost efectuate 58 acţiuni și constatate 10 infracțiuni, din care 1 de natură judiciară, 7 la regimul circulației, iar 2 la regimul armelor, munițiilor, explozivilor și substanțelor periculoase.
De asemenea, poliţiştii au aplicat 1.065 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 184.956 de lei şi s-a dispus măsura complementară a confiscării pentru bunuri în valoare de peste 600 lei”, se arată într-+un comunicat remis de IPJ Buzău.
Poliţiştii au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 17 sancţiuni prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 94 la alte acte normative, cele mai multe sancţiuni fiind aplicate pentru încălcarea normelor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 899.
De asemenea în cadrul acțiunilor desfășurate în această perioadă au fost reţinute 20 permise de conducere, 2 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, alte 11 pentru nerespectarea regimului legal de viteză iar 7 pentru alte abateri prevăzute de normele rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here