Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

Poliţiştii rutieri au continuat activităţile pentru reducerea riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.
Astfel, poliţiştii au aplicat 246 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză (68), pentru neutilizarea centurii de siguranţă (27) şi pentru abateri privind prioritatea în trafic (19).
Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 28 de permise de conducere, respectiv 5 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a limitelor de viteză, câte 3 permise pentru conducerea unui autoturism sub influenţa alcoolului, respectiv pentru neacordare prioritate celorlalte autovehicule şi unul pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului electric.
Printre cei „mult prea grăbiţi” se numără şi un buzoian de 52 de ani, respectiv un tânăr de 27 de ani din Iaşi, care şi-au condus autoturismele în afara localităţii Racoviţeni şi, cel de-al doilea, în localitatea Cioranca, cu viteze de 176 km/h, respectiv 124 km/h.
Tot ieri, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii, ocazie cu care au fost aplicate 52 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute 16 permise de conducere celor care nu au respectat dreptul de trecere participanţilor la trafic din această categorie.
Totodată, urmare activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 30 de ani, din Galaţi care îşi conducea autoturismul pe raza municipiului Râmnicu Sărat, deşi figura în evidenţe cu acest drept suspendat.
Alte două dosare penale au fost întocmite pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice în cazul unui bărbat de 35 de ani din Mărăcineni şi al unui bărbat de 54 de ani din Cernăteşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here