Peste 230 de sancţiuni contravenţionale aplicate participanţilor la trafic în ultimele 24 de ore/ 12 permise de conducere reţinute de poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră

În ultimele 24 de ore, poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au acţionat pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere în rândul participanţilor la trafic.
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 230 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 52.000 de lei.
Astfel, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, polițiștii rutieri au sancţionat 45 de conducători auto şi au reținut două permise de conducere. Cea mai mare viteză – 167 km/h – a fost înregistrată de aparatul radar amplasat pe DN 2 E85, în afara localităţii Oreavu, la volanul autovehiculului fiind depistat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Comăneşti.

Totodată, alte 10 permise de conducere au fost reținute conducătorilor auto pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflați regulamentar în traversarea drumului public sau autovehiculelor care aveau acest drept, pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi pentru efectuarea unor depășiri neregulamentare.

De asemenea poliţiştii rutieri au mai aplicat sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto pentru neutilizarea centurii de siguranţă (33), pentru conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice(18) sau pentru oprirea ori staţionarea în zonele şi locurile unde acest lucru era interzis(5), dar şi în cazul a 58 de pietoni şi 24 de biciclişti şi căruţaşi care nu au respectat prevederile legale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here