bun 2Pagube însemnate în judeţ în urma codurilor care s-au succedat în această săptămână. În prezent, 31 de comune sunt monitorizate de autorităţile judeţului. pagubele sunt însemnate dacă luăm în calcul că 40 de podeţe şi poduri trebuie refăcute, la fel şi şase punţi pietonale. În plus, 41 drumuri comunale sunt afectate parţial de viituri ori alunecări de teren, după cum  a precizat prefectul judeţului Buzău, Maria Buleandră. Primarii s-au mobilizat şi se lucrează pentru redarea lor circulaţiei. 

Una dintre comunele serios afectate de viiturile formate în timpul codului portocaliu este Valea Salciei.10277728_277335519105216_749482030698969546_n

potrivit primarului Marian Muşat, primăria mai are bani pentru o singură interventie cu un buldozer timp de 5 zile. Autorităţile refac  podeţele amenajate acum câteva luni. „Bani nu cred ca vom primi pentru calamitati fiindca nu am primit niciodata. Facem doar hartii si trimitem situatii”, spune Marian Muşat.
Vineri se circula greu dinspre comuna Buda. Dimineata circulatia a fost oprita şi ulterior reluată, dar drumul cedeaza de la o ora la alta. În plus localnicii pot rămâne în orice moment fără electricitate şi telefonie, deoarece in zona de alunecare Buda terenul a luat-o la vale şi odată cu el şi stalpii de electricitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here