politisti în strada

Începe un nou an școlar. Pentru ca debutul cursurilor să nu fie perturbat de incidente, comanda IPJ Buzău mobilizează luni, în prima zi de școală, efective impresionante de oameni ai legii.
350 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, prevenire, precum şi de la alte servicii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău vor fi angrenaţi în măsurile ocazionate de deschiderea anului de învăţământ preuniversitar.

Poliţiştii vor acţiona pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

Totodată, echipajele de poliţie rutieră vor fi prezente în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului la orele de maximă afluire a elevilor.

Totodată, începând de luni, unităţile de învăţământ aflate în responsabilitatea poliţiei vor fi incluse în itinerariile de patrulare, iar echipajele de poliţie vor fi prezente în zona şcolilor, în intervalele orare în care se realizează intrarea şi ieşirea elevilor de la cursuri.

Pentru fiecare liceu sau şcoală generală din judeţ a fost desemnat un poliţist care va ţine permanent legătura cu persoanele din conducerea acestor obiective, se va interesa de problemele cu care se confruntă elevii şi se va implica în soluţionarea lor, în limitele competenţelor conferite de lege.

De asemenea, la fiecare şcoală din mediul urban vor fi afişate datele de contact ale poliţistului de proximitate, pentru o mai bună comunicare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here