În perioada sezonului estival 2020 (1 mai – 30 septembrie), jandarmii buzoieni au executat 3062 de misiuni de ordine publică, din care:
a) 2689 misiuni de menţinere a ordinii publice;
b) 58 de misiuni de asigurare a ordinii publice, preponderente fiind manifestările cultural artistice;
c) 315 misiuni executate în baza planurilor de cooperare și a protocoalelor de colaborare încheiate.
Având în vedere interesul din ce în ce mai mare al iubitorilor de natură față de zona de munte a județului Buzău, faptul că stațiunea balneoclimaterică Sărata-Monteoru atrage an de an tot mai mulți turiști dar și renumele anumitor puncte de interes din județ (Vulcanii Noroioși, așezările rupestre de la Fișici-Nucu, Muzeul de chihlimbar de la Colți, etc) jandarmii din cadrul posturilor montane Berca, Nehoiu și din cadrul postului balneoclimatric Sărata Monteoru au organizat și desfășurat 79 de misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice din zona de responsabilitate.
Au fost desfășurate acțiuni de prevenire, jandarmii montani distribuind flayere turiștilor aflați pe munte și au acordat sprijin unor organizații formate din iubitori ai muntelui care au desfășurat acțiuni de refacere a marcajelor pe anumite trasee turistice din județ.
În aceste misiuni, au fost găsiți pasionați de off-road care intenționau să pătrundă cu mijloace auto în zona restricționată a fondului forestier care face parte din ariile naturale protejate existente în județ. Aceste persoane au fost informate asupra restricției accesului cu mijloace auto și îndrumate să parcurgă pe jos traseul turistic pentru a vizita Lacul Vulturilor.
În stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru, chiar dacă în acest sezon, pe fondul restricțiilor privind răspândirea CoVID-19 nu au mai fost desfășurate evenimente în spațiul public, numărul de turiști a fost unul considerabil, iar jandarmii din cadrul postului au acționat pentru informarea acestora cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea și combaterea SARS-CoV 2.
În perioada analizată, au fost executate un număr de 94 intervenții la apeluri 112, la solicitarea instituțiilor cu care se cooperează/ colaborează sau la solicitarea cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here