În perioada 21 – 23 mai, poliţiştii buzoieni, în cadrul activităţilor de combatere a indisciplinei în trafic, au aplicat 451 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 60 de permise de conducere.

Poliţiştii au acționat în week-end pentru prevenirea şi combaterea vitezei excesive, aparatele radar amplasate înregistând 180 de autovehicule ce se deplasau cu viteze mai mari decât limitele maxime admise, iar împotriva a 36 conducători auto s-a luat pe lângă sancţiunea contravenţională şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere pentru următoarele 90 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 198 km/h – a fost înregistrat autovehiculul unui bărbat de 25 de ani din Costeşti, ce rula pe DN2E85 în afara localităţii Costeşti. Alte 23 permise de conducere au fost reţinute pentru neacordarea de prioritate, pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric, pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru neprezentarea la Poliţie în termen de 24 de ore în urma implicării într-un eveniment rutier cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (68), celor care au circulat cu autoturisme ce prezentau defecţiuni tehnice (43), dar şi 84 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 200.000 de lei.

Abateri grave la regimul rutier, sancţionate de poliţiştii buzoieni

În week-end, poliţiştii rutieri au acţionat pentru depistarea şi scoaterea din trafic a şoferilor care conduc sub influenţa alcoolului sau care pun în pericol siguranţa rutieră. Aparatele etilotest au indicat consumul de alcool în 8 cazuri. În cazul a 5 conducători auto, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea dreptului de a conduce.

În alte 3 situaţii, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, aparatele etilotest indicând valori între 0,54 şi 1,05 mg/l, alcool pur în aer expirat.

Poliţiştii au mai întocmit alte 8 dosare penale pentru conducerea unor vehicule fără a poseda permis de conducere sau cu dreptul de a conduce suspendat precum şi pentru conducerea unor vehicule neînmatriculare.” , informează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here