IPJ Buzău a dat publicității rezultatele activităților efectuate în minivacanța de final de an: 

În perioada 31 decembrie 2020-03 ianuarie a.c., peste 900 de polițiști, împreună cu reprezentanți ai tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, au acționat pentru menținerea ordinii publice și asigurarea intervențiilor în sprijinul cetățenilor, dar și pentru a verifica modul în care se respectă măsurile pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Nu au fost înregistrate evenimente de o gravitate deosebită, prin acțiunile și intervențiile polițiștilor fiind menținut un climat de siguranță și normalitate.

Echipajele de ordine publică au gestionat aproape 160 de sesizări, majoritatea primite prin 112.

În urma acțiunilor desfășurate, au fost constatate aproximativ 382 de fapte contravenționale.

De asemenea, polițiștii au început cercetările cu privire la 59 de posibile infracțiuni.

În urma activităților de investigații, polițiștii au prins în flagrant 11 autori de infracțiuni.

Pentru a preveni accidentele grave, efectivele de poliție rutieră au fost prezente mai ales pe drumurile pe care se înregistrează de obicei probleme.

În această minivacanță, au fost reținute 36 de permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare

În această minivacanță, polițiștii alături de reprezentanți ai altor instituții, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Au fost legitimate peste 5.500 de persoane, au fost verifcați 87 de operatori economici, precum și aproximativ 160 de obiective de interes, dintre care 50 de unități de alimentație.

Au fost sancționate aproximativ 60 de persoane pentru că nu purtau masca de protecție și 16 pentru că nu au respectat restricțiile de circulație.

Valoarea totală a amenzilor depășește suma de  210.000 lei.

Pentru protejarea cetățenilor, polițiștii au continuat operațiunea națională Foc de Artificii în cadrul căreia s-au efectuat verificări la societăţile comerciale autorizate, care desfăşoară operaţiuni cu articole pirotehnice, dar și acțiuni în teren pentru identificarea persoanelor fizice și juridice neautorizate, care comercializează ilegal articole pirotehnice.

Le mulțumim cetățenilor și operatorilor economici care au susținut demersurile noastre și au manifestat responsabilitate în aceste zile și recomandăm în continuare prudență pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2.” , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here