Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

În perioada 31 mai – 3 iunie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat activităţi de combatere a principalelor cauze generatoare de accidente grave de circulaţie.

Pe linie de viteză au fost aplicate 205 sancţiuni, iar în 14 situaţii conducătorii auto au predat permisele de conducere pentru 90 de zile, pentru că au depăşit cu mai mult de 50 km/h limitele maxime admise pe tronsoanele de drum respective.

Cea mai mare viteză a fost înregistrată de aparatul radar care acţiona pe DN 2 E85 în localitatea Costeşti – 152 km/h, la volanul maşinii fiind identificat un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Bacău.

Un alt permis de conducere a fost reţinut în cazul unui tânăr de 19 ani, din Buzău, depistat în timp ce conducea un autoturism cu viteza de 116 km/h pe Şoseaua Brăilei, din aceeaşi localitate.
Poliţiştii rutieri au acţionat şi pentru prevenirea accidentelor cu victime din rândul pietonilor. Au fost sancţionaţi contravenţional 35 de pietoni indisciplinaţi, precum şi un conducător auto care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare, majoritatea acestor abateri fiind constatate pe raza municipiului Buzău.

De asemenea, pentru nerespectarea regulilor privind trecrea la nivel cu calea ferată doi conducători auto au predat permisul în vederea suspendării acestui drept, iar alte 24 de permise au fost reţinute de poliţişti pentru efectuarea unor depăşiri neregulamentare, pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, pentru nerespectarea semnificaţiei culorii roşii a semaforului, precum şi a regulilor privind prioritatea auto şi pietonală.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 179.663 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here