Un politist completeaza un proces verbal, in timpul unor controale efectuate de Politia Rutiera, vineri, 30 august 2013, in Craiova. TIBI BOLOGH / MEDIAFAX FOTO

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au aplicat 741 de sancţiuni contravenţionale ca urmare a neregulilor constatate în trafic.
189 dintre abateri au fost la regimul legal de viteză, iar împotriva a 22 de şoferi care şi-au condus maşinile cu viteze mai mari cu 50 km/h faţă de limitele maxime admise a fost luată şi măsura reţinerii permisului în vederea suspendării pentru o perioadă de 90 de zile.
Cea mai mare viteză – 190 km/h – a fost înregistrată pe DN2 E85, în afara localității, la volanul autoturismului respectiv fiind identificat un bărbat de 55 de ani, din Suceava. De asemenea, un sibian de 33 de ani a condus autoturismul pe Șoseaua Nordului cu o viteză de 131 km/h.
În cadrul celorlalte activităţi desfăşurate în trafic în weekend, poliţiştii rutieri au mai reţinut în vederea suspendării alte 17 permise de conducere, pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea (6) și pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea pietonală și a autovehiculelor (5) și pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice (6).
În urma a peste 400 de testări efectuate de polițiștii din trafic pentru depistarea șoferilor care conduc sub influența băuturilor alcoolice a fost indicat consumul de alcool în 16 situații. În funcție de valoarea indicată de etiloteste, în 10 cazuri s-au întocmit dosare penale iar în celelelalte 6 au fost reținute permisele de conducere pentru o perioadă de 90 de zile și s-au aplicat sancțiuni contravenționale.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei, 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost înregistrată în cazul unui buzoian de 28 de ani, depistat în timp ce își conducea autoturismul în comuna Costești.
În aceeaşi perioadă, poliţiştii au întocmit alte două dosare penale pentru conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here