În weekend-ul prelungit ocazionat de ziua liberă de 24 ianuarie, peste 700 de poliţişti, jandarmi şi polițiști locali, precum şi reprezentanţi ai celorlalte instituţii cu atribuţii de control au desfășurat acțiuni în sistem integrat, pentru menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică şi în vederea limitării răspândirii COVID-19.

Au fost efectuate acțiuni punctuale în medii de interes public, precum restaurante, fast-food-uri, terase, centre comerciale, spații de cazare, gări, autogări etc., pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul Sars-CoV2 și menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică.

Au fost legitimate peste 800 de persoane.

În urma controalelor în trafic, poliţiştii rutieri au oprit şi verificat peste 30 de mijloace de transport în comun.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate peste 760 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare de peste 300.000 de lei.

În această perioadă polițiștii au demarat cercetări specifice pentru 6 infracțiuni.

Acțiunile au avut în vedere verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru pevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în societățile comerciale, fiind verificate peste 90 de societăți.

 Exemplu:

În data de 22 ianuarie a.c., poliţiştii Secţiei de poliţie rurală Berca au constatat că în Berca avea loc un eveniment privat, la care participau aproximativ 50 de persoane.

Având în vedere faptul că în această perioadă este interzisă organizarea de astfel de evenimente, poliţiştii au oprit petrecerea.

Organizatorul a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19, totodată, fiind sancționate și persoanele participante. , precizează Biroul de Presă al IPJ Buzău. 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here