biserica
Peste 80.000 de semnături au fost adunate, în ultimele săptămâni, în judeţul Buzău, de către Biserică pentru modificarea unui articol din Constituţie, prin care să se precizeze că familia este formată din bărbat şi femeie, şi nu din ”soţi”, aşa cum este prevăzut în prezent. De altfel, în mai toate județele țării se strâng de la enoriași astfel de semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţia României, dar Buzăul este campion la numărul de semnături strânse. Cei care doresc să semneze pentru demersul Bisericii Ortodoxe Române se pot adresa lăcaşurilor de cult.
Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, anunţa, la sfârşitul slujbei de Crăciun de la Catedrala Mitropolitană din Timişoara, lansarea unei iniţiative civice de modificare a Constituţiei, în sensul de a se preciza că familia este formată din bărbat şi femeie. Mitropolitul Banatului spunea atunci că se doreşte modificarea articolului 48 din Constituţia României, conform căruia “Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
Potrivit iniţiativei civice de modificare a Constituţiei, articolul 48 ar urma să fie formulat astfel: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părintilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.
În luna decembrie, Grecia a adoptat o lege care permite încheierea de parteneriate civile între persoane de acelaşi sex, în pofida protestelor şi opoziţiei unor partide politice şi a Bisericii Ortodoxe, relata Reuters în pagina electronică.
Tot mai multe state europene au adoptat legi care permit încheierea unor astfel de parteneriate de către cuplurile de acelaşi sex, inclusiv în Marea Britanie, Spania şi Cipru, însă subiectul rămâne în continuare controversat în numeroase state membre ale Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here